Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO NYÁRESTEK II.
Pesti Vármegyeháza - Pesti Vármegyeháza Díszudvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 214 értékelés alapján
  Leírás
Concerto Nyárestek 2. Esőhelyszín: Budapest Music Center (IX. Mátyás u. 8.) Az esőhelyszínen 20:30-kor kezdődik a koncert

Händel műsor: Händel: Vízizene" No. 1 F-dúr szvit             
Händel: B-dúr concerto grosso Op. 6 No. 7     
Händel: c-moll concerto grosso Op. 6 No. 8   
Händel: Theodora – részletek (áriák és duettek az oratóriumból)  Közreműködik: Nyakas Orsolya – szoprán
Bárány Péter - kontratenor Vezényel és közreműködik: Vashegyi György Legtöbb kortársával ellentétben Händel neve nem merült feledésbe halála után: a máig népszerű és sokat játszott zeneszerző emlékének évszázadok óta hatalmas ünnepségeket szentelnek Angliában és Németországban egyaránt, Mozart több művét is átdolgozta és áthangszerelte, Haydn pedig Händel oratóriumainak hatására komponálta A teremtés című művét.   Mi mással is kezdődhetne ez az este, mint a jól ismert Vízizene három szvitje közül a legelsővel? A teljes művet (amelyben a barokk zenekar minden hangszere megszólal) először majdnem három évszázada, 1717-ben a Temzén egy hajón adták elő György király tiszteletére: a királynak annyira tetszett a darab, hogy az út során többször eljátszatta azt a zenekarral. A szvit után az 1739-ben komponált tizenkét concerto grosso közül kettő hangzik majd el – e darabokat a legenda szerint Händel mindössze egy hónap alatt írta, és ezek többnyire túllépik a barokk versenyművekben meghonosodott háromtételes keretet, mivel tánctételeket is magukba foglalnak, éppen ezért a szvit műfajához állnak közelebb. A korában kevéssé ismert, de mára nagy népszerűségnek örvendő Theodora című oratóriumból hallgathatunk áriákat és duetteket a koncert zárásaként. A darab műfaját tekintve - Vivaldi korábbi oratóriumaitól eltérően - tragédia, amely a hősnő és szerelmének halálával végződik, első bemutatója 1750. március 16-án volt.
  Stáblista
Karmester 
Vashegyi György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?