Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO NYÁRESTEK I.
Pesti Vármegyeháza - Pesti Vármegyeháza Díszudvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 214 értékelés alapján
  Leírás
Concerto Nyárestek 1. Esőhelyszín: Budapest Music Center (IX. Mátyás u. 8.) Az esőhelyszínen 20:30-kor kezdődik a koncert

Bach műsor: Bach: III. (G-dúr) brandenburgi verseny BWV 1048
Bach: a-moll hegedűverseny BWV 1041
Bach: II. (h-moll) zenekari szvit BWV 1067
Bach: d-moll hegedű kettősverseny BWV 1043 Közreműködik: Kaczander Orsolya – fuvola
Kruppa Bálint - hegedű Vezényel és közreműködik: Keller András Johann Sebastian Bach szinte határtalan életművébe pillanthatunk be egy este erejéig a Concerto Budapesttel: elsőként a Christian Ludwig brandenburgi őrgróf udvari zenekara számára komponált hat versenymű közül a ma legismertebb - vonószenekarra írt - harmadikat hallgathatjuk meg. Bach ehhez a darabhoz nem írt lassú tételt: a két gyors tétel között a koncertmester feltételezhetően hegedűszólót játszott a szerző idejében. Az est második darabja, az a-moll hegedűverseny egy ritornell formájú barokk concerto – a fő téma tehát mind a hegedű, mind a zenekar játékában refrénszerűen tér vissza a darab során. A tánc rendkívül népszerű volt a barokk korban, számos zeneszerzőt ihletett meg a korabeli tánczene (Bach zenekari szvitjei rendre tradicionális francia táncokat vonultatnak fel például) - ennek bemutatására került az este repertoárjába a nyolc tételből álló, II. (h-moll) zenekari szvit. Az est zárásaként a d-moll hegedű kettősversenyt hallgathatjuk meg: ez a darab a versenymű és a kamarazene ötvözete, ahol az együttes és a két szólóhangszer „áll szemben” egymással. A megindító szépségű lassú tételben a zenekar háttérbe szorul a meghitt párbeszédet folytató hegedűk mögött, a nagyszabású fináléban a visszhangszerű motívum-ismétlés a jellemző.
  Stáblista
Karmester 
Keller András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?