Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BUDAFOKI DOHNÁNYI ZENEKAR, BACH-STOKOWSKI /MENDELSSOHN / HOLLERUNG
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Megszokhattuk már, hogy a Hollerung Gábor által több mint negyedszázada vezetett Budafoki Dohnányi Zenekar olyan műsorokkal és olyan eredeti művészi elképzelésekkel, kombinációkkal örvendezteti meg a közönséget, amelyek színfoltjai a magyar zenei életnek.

Ezúttal is különlegességeket hallhatunk tőlük, a műsor első részében Bach nagyszabású hangszeres műveiből készült zenekari átiratokkal. Az eredetileg orgonára komponált d-moll toccata és fúga Walt Disney Fantasia című, 1940-ben bemutatott filmjében szólalt meg először zenekaron a 20. század egyik legendás karmestere, Leopold Stokowski grandiózus átiratában és vezényletével, sőt, mit több: szereplésével. Az egy tömbből faragott Bach-remekmű, a c-moll passacaglia és fúga volt az első orgonadarab, amit a brit születésű, de az Egyesült Államokban világsztárrá vált dirigens szimfonikus zenekarra átdolgozott, ám hasonlóan hatásos az eredetileg szólóhegedűre készült variációsorozat, a d-moll chaconne átirata is. Az est második részében a Bach-zene felfedezésében oroszlánrészt vállalt Felix Mendelssohn – többek között a barokk oratóriumok és Bach hatása alatt komponált – vokális szólamokat is alkalmazó II. szimfóniája hangzik el. A bibliai szövegekre írt, kantáta jellegű mű szorosan kapcsolódik a nagy Johann Sebastianhoz, hiszen a lipcsei városi tanács felkérésére íródott, a könyvnyomtatás feltalálásának négyszázadik évfordulóján, és bemutatóját is a Bach neve által híressé lett Tamás-templomban tartották százhetvenöt esztendeje.

Műsor: J. S. Bach–Stokowski: Passacaglia
J. S. Bach–Stokowski: Chaconne
J. S. Bach–Stokowski: d-moll toccata és fúga
Mendelssohn: Lobgesang Közreműködik: Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Tőri Csaba), Budafoki Dohnányi Zenekar Vezényel: Hollerung Gábor
  Stáblista
Karmester 
Hollerung Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
  Hogy tetszett?