Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGYAR NEMZETI TÁNCEGYÜTTES SZÉKELY DÓZSA GYÖRGY
Margitsziget Szabadtéri Színpad - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Szarka Tamás – Vincze Zsuzsa – Zsuráfszky Zoltán: SZÉKELY DÓZSA GYÖRGY
tánckrónika Dózsa György tetteiről
A Honvéd Táncszínház előadása. A táncjáték 500 évvel ezelőtti története a magyar történelem sorsfordító eseményéről, a Dózsa György által vezetett parasztfelkelésről szól. Szuggesztív látomás a múltról, melyben megidéződik a magyarság közös sorsa.

A dramatikus táncjátékban megélednek a múlt nagyjai, a címszerepben a népszerű énekes színész Novák Péterrel, aki egyben a magyar népi hagyományokat kiválóan ismerő és közvetítő táncos előadó. Nemcsak a karizmatikus, harcos Dózsa történetét látjuk a színpadon, hanem a szerelmes és tragikus hőst is. Az embert, aki a társadalmi egyenlőség nevében küzd az idegen elnyomás és a zsarnokság ellen.

A krónika Szarka Tamás (Ghymes együttes) dalaival színes tablót fest a történelmi korról, mely „Régen volt már, túl a szavaimon… / Mikor a bátorság még járt az utakon… ”. A Honvéd Táncszínház művészei Makó Péter (Csík zenekar) népzenei válogatására kísérik végig a legendás Dózsa útját egészen a bukásig és a megtorlásig, melynek szörnyűsége elborzasztotta a sok vért és háborút látott akkori Európát is.

A súlyos történelmi vonatkozások ellenére látványos és magával ragadó tánc- és zenei produkciót álmodott színpadra Zsuráfszky Zoltán, mely megújult formában kerül bemutatásra az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Margitszigeten.
  Szereposztás
Dózsa György 
Novák Péter 
Pálfy Piroska, a szegedi főbíró lánya 
Fekete Zsuzsanna 
Bakócz Tamás 
Oberfrank Pál 
  Stáblista
Rendező 
Zsuráfszky Zoltán 
Koreográfia 
Zsuráfszky Zoltán 
Zsuráfszky Zoltán ötletéből írta 
Vincze Zsuzsa 
Tánczenei szerkesztő 
Makó Péter 
Díszlet 
Tóth Kázmér 
Jelmez 
Vincze Zsuzsa 
Zeneszerző, dalszövegíró 
Szarka Tamás 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?