Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A DAO (ÚT) FOGALMA KÓSA GÁBOR ELŐADÁSA
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Távoli helyekre vezető előadássorozat olyan klasszikus utazásokról, melyeket végigjárva az ember saját belső világába is betekintést nyer. A Dao (Út) fogalma
Előadó: dr.Kósa Gábor sinológus

A kínai Dao jele utat, ösvényt is jelent, valamint utal arra az erőre, amely a valóság folyamatos változásának okozója. Az öt égtájnak megfelelő szent hegycsúcsok, amelyeken az istenek és a halhatatlanok laknak, a taoista templomok fellegvárai. A taoizmus az egyetlen olyan filozófia, illetve vallás, amelynek nevében előfordul az Út (Dao) szó. Sokan tudják, hogy ez egy elvont, mindenek felett álló elv, de vajon mit mond erről az Útról konkrétan a taoizmus két legfontosabb műve, Az Út és Erény könyve (Daodejing) és a Zhuangzi?

Kósa Gábor az ELTE BTK Kínai Tanszékének és a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára. Az előadás során arra világít rá, hogyan kapcsolódik össze a taoizmus alapműveiben az elvontnak tűnő Dao fogalma a hétköznapi tapasztalatokkal.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?