Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

DON PASQUALE
Kecskeméti Katona József Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 390 értékelés alapján
  Leírás
A Magyar Állami Operaház Gördülő Opera sorozat bemutatja:
Gaetano Donizetti: Don Pasquale
vígopera három felvonásban, magyar nyelven

A Magyar Állami Operaház vidéki premierje a Katona József Színházban. A Magyar Állami Operaház célul tűzte ki, hogy az operajátszással nem rendelkező vidéki városokba is elvigyék a az opera műfajt. Elsőként Donizetti Don Pasquale operája utazik Káel Csaba rendezésében Kecskemét városába!A Don Pasquela vígoperát Donizetti Párizsban alkotta, és ott is került először színpadra 1843. január 3-án, a Théâtre des Italiens-ben. Magyarországi bemutatója 1846-ban Pesten volt.

Az opera a XVIII. századi Rómában játszódik. Don Pasquale, a jó egészségnek örvendő öregúr unokaöccse, Ernesto nősülési szándékát szeretné megakadályozni. A fiatalember Norinát, a csinos özvegyasszonyt kívánja nőül venni. Don Pasquale úgy véli, ha ő nősül meg, és azzal egyidejűleg Ernestót kizárja az örökségből, akkor a vagyontalamul maradó unokaöccs lemond a frigyről.

Igen ám, de a házassághoz egy asszonyra is szükség van. Az ara "beszerzését" Malatesta doktorra bízza. Az orvos jön is a jó hírrel: megtalálta a megfelelő feleségjelöltet saját húga személyében. Ám ez már nem Don Pasquale cselvetése, hanem az orvosé, aki az öregurat nem tudta lebeszélni a házasságról, ezért inkább segítséget színlelve "segíti". Testvérhúgaként Norinát mutatja be. A fiatal özvegy feladata, hogy először elcsavarja Don Pasquale fejét, majd teljesen kiábrándítsa. A terv első része sikerül. Don Pasquale mihamarabb esküvőt akar.

Eközben csupán egyetlen ember van kétségek között, Ernesto, az unokaöccs, aki azt hiszi, hogy barátja, az orvos legnagyobb ellenségévé vált, hiszen rábeszélte nagybátyját az esküvőre, és ő ezáltal kitagadtatott az örökségből. Azt azonban, hogy Norina a menyasszony, nem is sejti. Akkor döbben rá, amikor már a jegyző írja a házassági levelet. Mielőtt Ernesto elrontana mindent, Malatesta figyelmezteti, hogy másról van szó, mint ahogy ő gondolja.

Amint elkészül a házassági papír, az addig szerény, csendes Norina házsártos, zsörtölődő asszonnyá válik. Don Pasqualét igencsak rendreutasítja. Új személyzetet vesz fel, és ruhákra, szőrmékre, csipkékre szórja a pénzt. Don Pasquale csak a rengeteg számlát látja a pazarlás eredményeként. Teljesen kétségbeesik. Az egyik elejtett "számla" pedig egy találkára hívó levél. Este 9 és 10 óra között a kertben várják az ifjú asszonyt. Az öreg most már féltékeny is. Magához hívatja a doktort, aki Ernesto kíséretében érkezik. A fiatalember a kerti találkára indul, miközben Don Pasquale kiönti szívét Malatestának. Végül a doktorral együtt mennek leleplezni a hódolót, akiről kiderül, hogy nem más, mint Ernesto.

Don Pasquale belátja, hogy jobb, ha nyugodt, csendes napjait éli. Nem áll többé a szerelmesek útjába, és megbocsátja az álmenyegzőt és álházasságlevelet is.
  Szereposztás
Ernesto 
Horváth István 
Malatesta 
Káldi Kiss András 
Carlotto 
Beöthy-Kiss László 
Don Pasquale 
Szüle Tamás 
Ernesto 
Szerekován János 
Norina 
Szemere Zita 
  Stáblista
 
Káel Csaba 
 
Köteles Géza 
 
Szendrényi Éva 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?