Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KLEZMER KABARÉ
Játékszín - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Klezmer Kabaré - Humorban hempergetett Klezmer A zenei világot a Sabbathsong együttes, a zsidó humort pedig –a villámtréfák mellett- Raj Tamás, Ungár Richárd, Vadnai László írásainak színpadi átirata szolgáltatja.

"Idén lesz 15 éve annak, hogy barátaimmal közösen elindultunk - egy kis budapesti zsinagóga évzáró ünnepségén - a klezmer zene széles skáláján.

Az országban és határon kívül is felléptünk több nemzetközi világzenei fesztiválon, Magyar-Izraeli Kulturális Napokon, Holokauszt megemlékezéseken, antiszemitizmus és rasszizmus elleni megmozdulásokon, film és színházi produkciókban, valamint számtalan esküvőn.

Első lemezünket 2000-ben a Makkabi kiadó jelentette meg, mely megnyitotta az utat a többi, mára már 12 kiadványunknak, melyek javarészt a Superbook kiadó és a CleanArt gondozásában láttak napvilágot. Ezeken mind a próféciákat megéneklő tradicionális haszid dalok, mind a népszerű és közismert izraeli dalok, musical és világslágerek, valamint a hajdan virágzó jiddis színház hangulatát felidéző jiddis dalok is hallhatók. Közreműködőink voltak - többek között - a világhírű klezmer muzsikus, író és rendező, Yale Strom, a Kossuth-díjas jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla és a harmonikakirály, Tabányi Mihály.
2006-ban a IX. Zsidó Nyári Fesztivál első napján nagy sikerrel mutattuk be Eszter könyvéből készült A Láthatatlan Kéz című musicalünket, melyben a kelet zenei világa és a klezmer keveredik a modern értelembe vett musical stílussal.
2010-ben klezmer kabarét írtunk Garai Róbert színművésszel, Humorba Hempergetett Klezmer címmel. A 10. Spinoza Zsidó Fesztivál nyitókoncertjén mutattuk be a Dávid király Zsoltárai klezmerbe öltöztetve című nagyszabású produkciónkat, melynek ősbemutatója még 2009-ben a hitközség dísztermében, Raj Tamás főrabbi úr által kiadott kétnyelvű zsoltárok könyvbemutatóján volt Hegedűs D. Géza közreműködésével. A 15 éves jubileumi koncertjükre nagyszabású koncerttel készülnek a Dohány utcai Zsinagógában

Repertoárunkban a kelet-európai klezmer mellett a jiddis és izraeli tradicionális, valamint modern dalok és táncok fontos helyet foglalnak el. Célunk - többek között - a zsidóság dallamainak magas szintű interpretálásán túl visszatalálni e dalok szellemi gyökeréhez és forrásához, a Biblia valóságához. Ezért lett a szlogenünk: Több mint klezmer."


SABBATHSONG KLEZMER BAND:

Masa Tamás (ének, trombita, furulya)
Masa Anita (ének)
Bódi Mónika (hegedű)
Szabó Bálint (klarinét)
Csányi Sándor (harmonika, zongora)
Szentkirályi György (buzuki, gitár)
Ábrahám János (pozan)
Langer Zoltán (nagybőgő)
Andrasics Szabolcs (dob)

Közreműködnek:
GARAI RÓBERT
SZABÓ ENDRE
TARJÁN PÉTER

Összeállította:
GARAI RÓBERT
MASA TAMÁS
MASA ANITA

Zenei szerkesztő: MASA TAMÁS

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, a Játékszínben semmiképp sem maradsz le az előadásról: elég, ha a jegyed bemutatod okostelefonon vagy átküldöd nekik e-mailben.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?