Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
PROART DANCE COMPANY: ONENESS
Budapest Táncszínház - Budapest Táncszínház - DEPO

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.2 / 10) - 10 értékelés alapján
  Leírás
OnenessKoreográfia: Martin Dvořák, Lukáš Lepold
Zene: Olafur Arnalds, Ben Frost, Nils Frahm

A történelem minden egyes pillanatban íródik. Egy szempillantás alatt válik múlttá a jelen, melyet bárki megfigyelhet. A Oneness című táncelőadás ezt a folyamatot tárja fel az itt és most-ban. A cseh ProArt Társulat a fizikai és lelki kötődésünket kutatja ehhez a jelenséghez kapcsolódóan. A közönség előtt megjelenik ez a kettőssége az elme tudatosságának és a mozdulatok folyamának. Ebből fakadnak a teljes jelenlét percei, a percekben megélt idő pillanatai.

Blatný

Koreográfia: Martin Dvořák
Zene: František Chaloupka, Pavel Blatný, Nils Frahm

A Blatny című darab a cseh költő, Ivan Blatny versein alapszik – az ő költészetének művei, és az általa elmondott beszédek szolgálnak eszközéül az érzelmek kifejezésének, képek felidézésének. A kreativitás három eleme, a szó, a zene és a mozgás, és ezeknek kölcsönös egymásra hatása. A mozgás reagál a szövegre, míg a zene válaszol a mozgásra és a szavakra. A kreatív folyamat lényege a verseken alapuló improvizációs mozgásvilág, és ennek kölcsönös visszahatása. A darabban hallható zenék a költő unokatestvérének, a zeneszerző Pavel Blatny műveiből is kerültek kiválasztásra, illetve a cseh kortárs zeneszerző Frantisek Chaloupka művei Ivan Blatny verseire.

Budapest Táncszínház

Black and Light

Van egy álmom, és ezt élem 30 éve. Ezt sok barátommal megosztottam a világon. Amit megosztunk, megélünk, olyan mint egy felismerés, ünnep. Ezt az álmot úgy hívják tánc. A tánc sokszínű, amely szabadságot ad nekünk. A szabadság nyitottá tesz. És ez a szabadság az örökkévalóság.

  Jegynyomtatásról
  Cím
  Hogy tetszett?