Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/4.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bizonyára valamennyien látták már azt a festményt, amely a csodagyermek Mozartot ábrázolja, amint éppen Mária Terézia császárnő előtt játszik. Nos, ez a gyermek nyolcesztendős korában komponálta hangversenyünkön elhangzó első szimfóniáját. A kb. 15 perc hosszú, háromtételes műről a zenetudósok megállapíthatják, hogy kinek a hatása érződhet rajta, a zeneszerző szigorú apja pedig három harmóniavezetési hibát talált benne, de mindez nem változtat azon, hogy a zseni kézjegye bizony ott van rajta. Hogy mi lett belőle, azt remekül példázza a húsz évvel később komponált c-moll szerenád, amelynek különlegessége a szórakoztató zenei rendeltetéssel nehezen összeegyeztethető, tragikus és drámai c-moll hangnem. A mű terjedelmében és négytételes felépítésében a szimfóniákra emlékeztet, különösen szép példája annak, hogy Mozart mennyire ismerte és szerette a fúvós hangszereket. Bámulatos, ahogyan az egyes hangszerek sajátos hangszínéhez, játékmódjához illő szólamokat megírta. Hangversenyünkön világhírű vendégelőadót üdvözölhetünk Hansjörg Schellenberger német oboaművész és karmester személyében. Húsz évig (1980–2001) volt a Berlini Filharmonikusok szóló-oboistája, még Karajan idején. Azóta mint szólista, kamarazenész és tanár tevékenykedik, számos hanglemeze jelent meg. Műsorunk számára igazi jutalomjáték, a közönség számára pedig gyönyörűség az általa tolmácsolt darab.

Műsor:

W.A. Mozart: Esz-dúr szimfónia Nr.1, K. 16
W.A. Mozart: Szerenád nyolc fúvós hangszerre, c-moll, K. 388
C. Gounod: Kis szimfónia
J. Haydn: c-moll szimfónia Hob. I:52

Vezényel és oboán közreműködik: Hansjörg Schellenberger
  Stáblista
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?