Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/3.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 115 értékelés alapján
  Leírás
Haydn és Mozart művei a korábbi concerto grosso hagyományait elevenítik fel: egy kisebb, néhány hangszerből álló hangszeres csoport folytat párbeszédet a kísérő zenekarral. Mozartról szólva szinte közhely, hogy kizárólag szórakoztatás, illetve társasági összejövetelek céljára komponált művei (szerenádok, divertimentók) is remekművek.Aktuális darabja 1776-ban, a még gondtalan salzburgi években keletkezett, különlegessége a kétfelé osztott vonós zenekar, a hozzájuk csatlakozó üstdob szereplése, és a cím is: éjszakai szerenád. Haydn művének szóló-csoportjában két fúvós és két vonós hangszer kap helyet (oboa, fagott, hegedű, cselló), érdekes és eredeti hangszínek lehetőségét nyújtva a zeneszerzőnek, aki ezt nagyszerűen ki is használja. A darab előadása a zenekar művészeinek ad alkalmat szólista-szerepben való bemutatkozásra. A két bécsi klasszikus mű között egy egészen más stílusú darab szólal meg. Richard Wagner 1870-ben, felesége, Liszt Cosima 33. születésnapjára komponálta ezt a művet meglepetésül. A mű címe egyrészt legkisebb gyermekükre, Siegfriedre utal, másrészt arra, hogy idézeteket tartalmaz a Siegfried című zenedrámából. A mű a szeretet, gyengédség és szerelem különlegesen szép kifejezése, Wagner életművének igazi gyöngyszeme. Eredeti formájában 15 muzsikus játszotta, később zenekari változata is készült.

Műsor:

W.A. Mozart: Serenata Notturna K. 239
R. Wagner: Siegfried-idill
J. Haydn: Sinfonia Concertante Hob. I/105

Közreműködik: Kőrösy Miklós (oboa), Franczia Zsolt (fagott), Tarkó-Nagymengyi Dóra (hegedű), Vámos Marcell (gordonka)
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?