Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV FESTETICS/2.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
A 2014-es év egyik nagy zenei jubileuma Richard Strauss születésének 150. évfordulója (június 11.). A zeneszerző édesapja híres kürtművész volt, fia az ő révén igen korán megismerkedett a zenekarral és különösen a fúvós hangszerekkel. Legelső és legutolsó művei között is találunk egy-egy fúvósokra írt kamaraművet. Joaquin Rodrigo (1901–1999) spanyol zeneszerző 16. századi spanyol táncokat dolgoz fel négytételes fantáziájában. A címben szereplő „nemes ember” a híres gitárművészre, Andrés Segoviára utal. Neki ajánlotta a szerző és ő is mutatta be a művet. Csajkovszkij eredetileg vonós szextettre írta Souvenir de Florence (Firenzei emlék) című művét, amelyet hamarosan átírtak vonószenekarra, és ebben a formában nagyon népszerű lett, a zeneszerző Vonós szerenádjának méltó párja. A cím arra utal, hogy egyik utazása során, Firenzében kezdte komponálni, a zene azonban egyáltalán nem olaszos, sőt, két utolsó tétele kifejezetten oroszos témákat dolgoz fel. Claudio Piastra olasz gitárművész Pármában született, 14 éves kora óta játszik hangversenyeken. A világ minden táján, megszámlálhatatlan városban lépett fel híres zenekarokkal, karmesterekkel, énekesekkel együtt. Olaszország több nagy városának zeneművészeti főiskoláján tanított, jelenleg Reggio Emiliában oktat. A gitár nagy nemzetközi hírű művészeinek egyike, mintegy húsz CD-je jelent meg.

Műsor:

R. Strauss: Fúvósszerenád Op. 7.
J. Rodrigo: Fantasía para un Gentilhombre
P.I. Csajkovszkij: Firenzei emlék - vonószenekari változat

Közreműködik: Claudio Piastra (gitár)
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?