Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FESTETICS/1.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
A MÁV Szimfonikus Zenekar 2005 őszén rendezte meg első kamarazenekari bérletsorozatát a Festetics-palotában. Idén tehát a kilencedik évad kezdődik. A sorozat létrehozásával a zenekar célja az volt, hogy bővítse repertoárját a kisebb együttest foglalkoztató zenekari művek irányába, régebbi korok zenéjét, illetve kortárs zeneműveket tűzve műsorára.A kamarazenekari játék másfajta együttjátszást, gyakran másfajta hangszerkezelést igényel, muzsikusaink számára is érdekes kihívás. A sorozat művészeti vezetője Takács-Nagy Gábor volt, aki a sorozat első hangversenyét is vezényli. Előszeretettel tűzi műsorára nagy zeneszerzők ritkábban játszott vagy fiatalkori műveit, illetve kisebb kamaraegyüttesre írt művek zenekarra bővített változatát. Ez történt ezúttal is: Haydn 104 szimfóniájának sorából az elsők egyike szólal meg, amely korántsem afféle „zsenge”, hanem világosan bizonyítja szerzőjének zsenialitását. Mintegy válaszul halljuk utána Mozart sorrendben 33. szimfóniáját, amelyet 23 éves korában komponált, végül pedig Debussy híres vonósnégyesének vonós zenekari átiratát. Igazi évadnyitó műsor, a sorozat céljának zenei manifesztuma. Szeretnénk, ha koncertlátogatóink ebben az évadban is sok örömet lelnének ebben a gyönyörű, megjelenésében is ihlető teremben.

Műsor:

J. Haydn: C-dúr szimfónia Nr. 2 Hob.I/2
W.A. Mozart: B-dúr szimfónia K.319
C. Debussy: g-moll vonósnégyes Op.10 (vonószenekari átirat)
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?