Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/3. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 145 értékelés alapján
  Leírás
„Az operák operája”: Bizet: Carmen
G. Bizet: Carmen – Előjáték, Közzenék
P. de Sarasate: Carmen-fantázia
G. Bizet: Részlet Az arles-i lány szvitből
Közreműködik: Kállai Ernő (hegedű)
Vezényel: Bánfi BalázsGeorges Bizet (1838–1875) francia zeneszerző rövid ideig, mindössze 37 évig élt, ez alatt az idő alatt sok sikeres művet alkotott, de a világ jószerével csak egyetlen művet társít nevével: a Carmen című operát. Ez a dalmű valóban nagyszerű, meglepő módon azonban párizsi bemutatóján, 1875-ben megbukott. A bukás oka az opera akkoriban szokatlan története, és a kor szokásaitól eltérő szöveg lehetett. 

A Carmen azóta a világ egyik legtöbbet játszott operája, sokféle rendezésben állították színpadra a világ minden operaházában. Dallamai olyan jók és népszerűek, hogy számtalan átirat és feldolgozás született belőlük. Az egyik ilyen átiratot Pablo de Sarasate, spanyol hegedűművész és zeneszerző készítette hegedűre, zenekari kísérettel. Egy nagyszerű fiatal magyar művészt, Kállai Ernőt ismerhetünk meg a hegedű szólistájának személyében, aki Budapest után Amerikában folytatta tanulmányait a világhírű hegedűművész, Itzhak Perlman tanítványaként.  Játszott híres amerikai hangversenytermekben, díjakat nyert számos nemzetközi hegedűversenyen, kitüntették Junior Prima Díjjal.

Hangversenyünkön először meghallgatunk egy-két zenekari részletet az operából, ezek átalakított változatát a hegedűszólós darabbal, végül részletet hallunk Bizet egy másik, ugyancsak nagysikerű művéből, Az arles-i lány című színdarab kísérőzenéjéből.
  Stáblista
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?