Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/2. 11:30
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 156 értékelés alapján
  Leírás
Zenés mesék. S. Prokofjev: Péter és a farkas
Vezényel: Károlyi Sándor
Mesélő: Tóth AugusztaSorozatunk második hangversenyének ugyanaz a mondanivalója, mint az elsőnek: ismerkedés a zenekar hangszereivel és magával a zenekari hangzással. A párhuzam abban is áll, hogy szerzője ezt a művet is gyermekek számára komponálta. Az azonban már az aktuális műsor sajátossága, hogy ezt a pedagógiai célt egy mese felszíne alá rejti. A zeneszerző Szergej Prokofjev (1891-1953), a 20. századi orosz zene egyik legjelentősebb alkotója. 1918-ban elhagyta hazáját, de a harmincas évek közepén hazatért a Szovjetunióba, és ettől kezdve ott élt élete végéig. Nem sokkal hazatérése után, 1936-ban komponálta Péter és a farkas című zenés meséjét. 

Az előadás főszereplője a zenekar és karmestere, de mellettük van egy mesélő is. A mese főszereplője Péter, egy okos, bátor kisfiú és a körülötte élő állatok (madár, macska, kacsa, farkas), illetve emberek (nagyapó, vadászok). Mindegyik szereplőhöz egy külön hangszer illetve hangszercsoport tartozik, így a gyermekek könnyen felismerik annak hangját. Prokofjev zenéje nagyon színes, feszes ritmusokat alkalmaz, dallamai tonálisak, de a hangnemek pillanatonként változnak. Zenéjével remekül tud ábrázolni emberi lelkiállapotokat, drámai összeütközéseket - ezért is olyan sikeres táncjátéka, a Rómeó és Júlia. Kicsiben mindezek a zeneszerzői sajátságok megtalálhatók a Péter és a farkasban is.
  Stáblista
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?