Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/1. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Száz éve született Benjamin Britten (1913. november 22.)
H. Purcell: Abdelazar-szvit (részlet)
B. Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára (Fiatalok zenei kalauza)
Vezényel: Csányi ValériaA 2013-as év nagy évfordulós zeneszerzője, Verdi és Wagner mellett Benjamin Britten az egyik legnagyobb angol zeneszerző. Előtte mintegy 250 évvel élt a másik, korszakalkotóan nagy angol komponista, Henry Purcell (1659–1695). Kettejük neve összekapcsolódik Britten egyik leghíresebb, Variációk és fúga egy Purcell-témára című zenekari művében. Purcell operákat és sok egyéb színpadi művet írt, valamint kísérőzenéket prózai színművekhez. Az egyik ilyen kísérőzene darabjaiból állították össze az Abdelazar-szvitet, és ennek Rondeau című tételében találta meg Britten készülő művének alapanyagát. 

1942-ben kapta a megbízást, hogy komponáljon olyan zenekari művet, amely tetszetős formában megismerteti a zenében még járatlan hallgatókat a szimfonikus zenekar hangszereivel. A mű a téma bemutatásával kezdődik, majd következnek a változatok, amelyek során előbb a nagy hangszercsoportokat – fa- és rézfúvósok, vonósok — ismerjük meg, majd egyenként minden hangszer bemutatkozik, a fuvolától kezdve az ütősökig és a hárfáig. Ezek után ismét a teljes zenekar következik, egy zseniálisan megszerkesztett fúga formájában, amelyben az előbbi sorrend szerint lépnek be az egyes hangszerek szólamai. Hangversenyünkön megszólal az eredeti Purcell-mű is, és persze Britten műve, az általa javasolt magyarázó szöveggel együtt.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?