Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/4. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Zenekarunk életében mindig ünnepi esemény egy-egy igazán nagy szólista vendégszereplése. Közülük az egyik Perényi Miklós gordonkaművész. Nehéz megfogalmazni, miért olyan különleges az ő játéka, hiszen nagy tudású, hibátlanul játszó, technikailag perfekt csellista rajta kívül is van. Hangjának szépsége, az, ahogy ezzel a hanggal bánik, ahogy az előadott művel azonosul, a mű különböző karaktereinek tökéletes megmutatása, nem utolsósorban pedig a belőle áradó végtelen szerénység és művészi alázat — mindez együtt éri el az utolérhetetlen hatást. Dvořák gordonkaversenye az egyébként meglehetősen szerény csellóverseny-irodalom legkedveltebb darabja. A nagy cseh zeneszerzőnek sikerült olyan témákat találnia és azokat úgy feldolgoznia, hogy azok a legnagyobb mértékben harmóniát alkossanak a cselló sajátos hangjával.

A gordonkaversenyt Robert Schumann, a nagy német romantikus zeneszerző két műve fogja közre. A IV. szimfónia Schumann egyik legsikeresebb, legtöbbet játszott műve, amelynek különlegessége az a kompozíciós módszer, hogy egy alaptéma mindegyik tételben megszólal, és ezzel egységbe foglalja az egész művet. Shakespeare Julius Caesar című drámájához írta Schumann azonos című nyitányát. A katonás, indulószerű elemekből felépített nyitány kevéssé fejezi ki a dráma lényegét. Talán ez is oka annak, hogy hangversenyeken ritkán adják elő.

Műsor:

R. Schumann: Julius Caesar - nyitány
A. Dvořák: h-moll gordonkaverseny
R. Schumann: IV. szimfónia, d-moll, op. 120

Közreműködik: Perényi Miklós (gordonka)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
Gordonkaművész 
Perényi Miklós 
Zenekar 
MÁV Szimfonikus Zenekar 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?