Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/2. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Johannes Brahms (1833–1897) sok szállal kötődött Magyarországhoz. Fiatal korában két magyar hegedűművész, Reményi Ede és Joachim József támogatásával indult zeneszerzői pályafutása. Joachim később is barátja maradt. Neki köszönhető a Hegedűverseny létrejötte, ő játszotta a mű hegedűszólóját az 1879. január 1-jei ősbemutatón, sőt röviddel ezután Pesten is ő mutatta be, a zeneszerző vezényletével. A darab előbb hangzott el Pesten, mint Bécsben. Két évvel később a Pesti Vigadó volt a színhelye Brahms B-dúr zongoraversenye ősbemutatójának is. Brahmsról azt tartják — és ezt ő maga is megerősítette —, hogy minden művében van valami borongós hangulat, ritkán szólal meg az önfeledt öröm hangján. Ezúttal ilyen ritka művek szólalnak meg. Az Akadémiai ünnepi nyitány diákdalokat idéz, a gondtalan tanulóévek világát. A Hegedűverseny zenéje is végig derűs, még a lassú tételben is, a II. szimfónia pedig a természet szépségét, és az abban gyönyörködő ember örömét adja vissza. A zeneművekből sugárzó örömet tovább fokozza az est szólistája, Baráti Kristóf, aki ma már világszerte elismert és mindenütt szívesen látott, kiváló hegedűművész. Zenekarunk és közönségünk egészen fiatal kora óta, számos alkalommal volt tanúja művészi fejlődésének – mindig nagy öröm őt újra a MÁV Szimfonikusok hangversenyének szólistájaként üdvözölni.

Műsor:

Brahms-est:
Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80
D-dúr hegedűverseny, op. 77
2. D-dúr szimfónia, op. 73

Közreműködik: Baráti Kristóf (hegedű)
Vezényel: Csaba Péter
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
Hegedűművész 
Baráti Kristóf 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?