Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HOSSZÚ ÚT AZ ÉJSZAKÁBA
Ruszt József Stúdió Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 389 értékelés alapján
  Leírás
Eugene O'Neill: Hosszú út az éjszakába ’egy darab a múlt csapásairól, könnyel és vérrel írva’

Eugene O’Neill egyik legismertebb, és egyben legszemélyesebb drámája látszólag vékony történetről szól: egy átlagosnak tűnő amerikai família egy napját mutatja be – melyről hamar kiderül, hogy egyben a család alkonyát is jelenti. Pedig ez a nap is csak úgy kezdődik, mint a többi: idillinek látszó családi reggelivel. A problémák, a szereplőkben megbúvó démonok azonban lassan felszínre bukkannak, és eljön a pillanat, amikor többé már nem lehet elnyomni őket... A viták vádaskodásokba, a veszekedések kilátástalan, vad háborúba torkollnak; az apa, az anya és a két fiú pedig egyedül találják magukat önmagukkal.

A szerző végrendeletében kikötötte, hogy színdarabját csak halála után 25 évvel vihetik színpadra. Bár kérését az utókor nem tisztelte, életének ismeretében egyértelműnek látszik, miért döntött így: a Hosszú út az éjszakába az egyik legvallomásosabb, legerősebben önéletrajzi ihletésű mű, mellyel az irodalomtörténet valaha találkozott. A szereplők O’Neill családjának pontos mását adják, kezdve a színészként megbukott apával, a züllött, iszákos testvéren át a beteg fiúig (az író saját alteregója), hogy végül eljussunk a morfinista, lassan megbomló elméjű édesanyához.

Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező is,erősen csenghet a kecskeméti színházlátogatók körében. Ezúttal Kőszegi Ákos, Orth Péter, Porogi Ádám és Kertész Kata lesznek partnerei a játékban, e produkció kedvéért pedig sikerült visszacsábítanunk Trokán Nórát is.
  Szereposztás
Mary ( Mari ) 
Trokán Nóra 
James Tyrone 
Kőszegi Ákos 
Jamie 
Orth Péter 
Edmund (Ödön) 
Porogi Ádám 
Cathleen (Katalin)  
Kertész Kata 
  Stáblista
Rendező 
Zsótér Sándor 
Rendező asszisztens 
Vári János 
Díszlet 
Ambrus Mária 
Jelmez 
Benedek Mari 
Dramaturg 
Ungár Júlia 
Fordító 
Ambrus Mária 
Fordító 
Zsótér Sándor 
Ügyelő 
Berki Zoltán 
Súgó 
Ba Éva 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?