Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÜSZISZTRATÉ
Kecskeméti Katona József Színház - Nagyszínház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 375 értékelés alapján
  Leírás
Arisztophanész: LüszisztratéNapfényes reggel Görögországban: ez a nap is egy átlagos hétköznapnak tűnik Athén életében. Az agorán folyik a kereskedelem, a fellegvárban égnek az isteneknek szóló tüzek, és férfiak megint csak háborúznak valami távoli földrészen. Lüszisztraté és asszonybarátai élete unalmasan, lassan és férfiölelés nélkül telnek. Se a politikába, se a háborúba nincs beleszólásuk, a feladatuk annyi, hogy hazatérő uruk kedvéért szépek maradjanak, akik aztán egyet fordulnak ágyukban, és máris mennek vissza, hogy további férjeket gyilkoljanak le. Lüszisztraté úgy dönt, ebből elég: éjszaka összehívja a görög és az ellenséges spártai asszonyokat, hogy a gyűlésen meggyőzze őket: a háborúnak véget kell vetni, és erre az egyetlen, ámde leginkább kézenfekvő megoldás, ha megvonják hazatérő férjeiktől a forró hitvesi ágyat, így kényszerítve térdre a férfiakat. A terv (elméletben) remekül működik, azonban a gyakorlatban hamar kiderül, hogy az asszonyok sem tűrik olyan jól az önmegtartóztatást. A rend hazája a felfordulás otthonává változik: bujkálás, szökés, cselek, számtalan kiskapu – a férfiak pedig tétlenül állnak az események középpontjában. A nézők pedig izgatottan leshetik, hogy vajon sikerül-e a görög nőknek véghezvinni az első feminista forradalmat? Most végre kiderül, hogy a férfiaknak mi a fontosabb: a háború vagy a szerelem mellett döntenek?

Arisztophanész vígjátéka a megszokottól eltérő módon közelíti meg az ókori görög háborúkat, humora üdévé és maivá varázsolja a lassan 2500 éves darabot. A kecskeméti színház igazán különleges utazásra invitálja közönségét, a nagyszínpadon együtt értelmezhetjük újra a „görög dráma” fogalmát. Kedves nézőink garantáltan rekeszizom-megmozgató előadást láthatnak, ahol a szálakat Szabó K. István rendező szövi előadássá.

Zeneszerző: Cári Tibor
  Szereposztás
Lüszisztraté 
Téby Zita 
Kleo néven 
Kiss Zoltán 
Nő 
Danyi Judit 
Nő 
Hajdú Melinda 
Nő 
Dobó Enikő 
Nő 
Jablonkay Mária 
Nő 
Réti Erika 
Nő 
Csombor Teréz 
Nő 
Decsi Edit 
Nő 
Magyar Éva 
Nő 
Fejes Szandra 
Férfi 
Körtvélyessy Zsolt 
Férfi 
Kiss Jenő 
Férfi 
Sirkó László 
Férfi 
Pál Attila 
Férfi 
Fazakas Géza 
Férfi 
Porogi Ádám 
Férfi 
Aradi Imre 
Férfi 
Szokolai Péter 
Férfi 
Puskás Gyula 
  Stáblista
Rendező 
Szabó K. István 
Rendező asszisztens 
Vári János 
Díszlet 
Kiss Borbála 
Jelmez 
Kiss Borbála 
Dramaturg 
Zalán Tibor 
Színpadi változat 
Zalán Tibor 
Koreográfia 
Barta Dóra 
Zenei vezető 
Károly Kati 
Ügyelő 
Domján Sándor 
Súgó 
Patyi Szilvia 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?