Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, SCHUBERT, VERDI, MENDELSSOHN, SARASATE, MAYUKO KAMIO - HEGEDŰ
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A változatosság gyönyörködtet – mondja a közhelyek legigazabbika, s e tétel hangzó bizonyságát kínálja majd az immár második ötven évébe belépett Liszt Ferenc Kamarazenekar májusi nagytermi koncertje a Zeneakadémián.

A huszonhét éves japán hegedűstehetséget, a Mayuko Kamiót vendégelő hangversenyen ugyanis változatos műfajok és egymástól egészen különböző zeneszerzők kerülnek össze egyetlen programba. Az alig tizenéves Mendelssohn c-moll vonósszimfóniáját ilyesformán Schubert hegedűszólóra és vonóskarra komponált A-dúr rondója követi majd, melynek nyomában a spanyol hegedűvirtuóz, Pablo de Sarasate Carmen-fantáziája hangzik majd fel, melynek zenekar által kísért szólistabravúrjait természetesen önmaga számára tette át hegedűre a múlt századforduló csodavonósa. „Nem tudom, hogy ez a vonósnégyes szép-e vagy pedig csúnya, de azt egyet biztosan tudom, hogy vonósnégyes” – kicsinyelte 1873-ban szerzett egyetlen kvartettjét Giuseppe Verdi, ám ez az e-moll kompozíció máig méltán kedvelt koncertdarab.
/forrás: www.zeneakademia.hu/

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Első zeneigazgatójuk Sándor Frigyes, a Zeneakadémia legendás professzora volt, akinek a halála után, 1979-ben, Rolla János kiváló hegedűművész vette át a zenekar irányítását.

Fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a new york-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában: felléptek többek között Ascona, Besançon, Edinburgh, Flandria, Helsinki, Luzern, Montreux, Prades, Salzburg, Santander és Moritzburg, Menton híres fesztiváljain. Többször is meghívták az együttest az Egyesült Államokba és Japánba, de eljutottak Dél-Amerikába (melynek során többek között Buenos Aires és Sao Paulo hangversenytermeiben játszottak nagy sikerrel), Indiába és Kínába is.

Az első hivatalos koncertjét 1963. március 18-án adó együttes hangversenyein és lemezein olyan kiváló szólistákkal muzsikált együtt, mint Szvjatoszlav Richter, Yehudi Menuhin, Jean-Pierre Rampal, David Ojsztrah, Henryk Szeryng, Isaac Stern, Msztyiszlav Rosztropovics, Vagyim Rjepin, Kocsis Zoltán, Maurice André, Martha Argerich, Pierre Fournier, Heinz Holliger, Schiff András, Pauk György, Frankl Péter, Hansjörg Schellenberger, Vagyim Rjepin, Starker János, Midori vagy a Laredo Trio. Repertoárjuk a zeneirodalom igen széles skáláját fogja át a barokktól a klasszikus és romantikus darabokon át a kortárs művekig. A zenekar eddig több mint 200 hanglemezfelvételt készített a Hungaroton, az Erato, a Teldec, az EMI, a Quintana és a CBS-Sony Classic kiadókkal. Legtöbb felvételük a Hungarotonnal készült, ahol Ferencsik János után másodikként vehették át az egymillió példányszám után járó emlékplakettet. Párizsban három alkalommal nyerték el a francia Académie du Disque nagydíját és Magyarországon több felvételük kiérdemelte az Év Hanglemeze címet.

Youtube videóMűsor:

Felix Mendelssohn: C-dúr vonósszimfónia, No.9
Franz Schubert: A-dúr rondó, D.438
Pablo de Sarasate: Carmen-fantázia, op.25
közreműködik: Mayuko Kamio – hegedű


Giuseppe Verdi: e-moll vonósnégyes (vonószenekari átirat)
Liszt Ferenc – Wolf Péter: XIV. Magyar Rapszódia

További információ: www.lfkz.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?