Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, PERGOLESI, BEETHOVEN, CSEREKLYEI ANDREA, MEGYESI SCHWARTZ LÚCIA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar visszatért a Zeneakadémiára 2014-es koncertsorozatával: az első, 2014. január 30-i hangversenyen Pergolesi Stabat Materét és Beethoven Esz-dúr szeptettjét (op.20) hallhatja a közönség.
Az első darabban Csereklyei Andrea és Megyesi Schwartz Lúcia lesz az együttes vendégszólistája.
A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekar hangverseny-sorozatával visszatért a felújított Zeneakadémiára s örömmel jelenthetik, hogy a Nagyterem akusztikája kifogástalan maradt. Rolla János, kiváló szólisták és az együttzenélés öröme – aki nem járt még a régi-új Zeneakadémia Nagytermében, az most pótolhat: a zenekar koncertjei remek apropót nyújtanak. 

A 2014-es sorozat mindegyik hangversenyén neves szólisták lépnek fel: a január 30-i koncerten Csereklyei Andrea és Megyesi Scwartz Lúcia énekesnők adják elő Pergolesi csodálatos darabját, a Stabat Matert.

„A kezdet kezdetén a Zeneakadémia végzős növendékei voltunk, és Sándor Frigyes professzorunk vezetése alatt álltunk össze közös muzsikálásra” – emlékezett vissza a 2013-ban fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulására Rolla János, s a „szerelemből” összehozott, világhírű együttes máig ezer szállal kötődik az alma Materhez. 

Ezúttal egy különleges párosítású programmal térnek vissza a Zeneakadémia Nagytermébe: az egyházzene történetének egyik legnépszerűbb vokális alkotásával, Pergolesi Stabat materével, valamint Beethoven 1799-es Szeptettjével. Az alig 26 éves Giovanni Battista Pergolesi életének utolsó heteiben, egy ferences kolostorban haldokolva alkotta meg az Istenanya mélységes emberi fájdalmát megidéző Stabat matert, melynek megejtő szépsége mit sem árul el megírásának szomorú körülményeiről. „A legtökéletesebb és legmeghatóbb duett, amelyet csak valaha komponista szerzett” – méltatta a nagy Rousseau a nyitókettőst, amellyel ezúttal Csereklyei Andrea és Megyesi Schwartz Lúcia énekszava indítja majd útjára a tizenkét tételes művet. A második részben felhangzó Beethoven-kompozíció, az Esz-dúr szeptett tartósan, azaz több mint kétszáz éve egyike a zeneszerző legnépszerűbb alkotásainak. A Ferenc császár (második) feleségének ajánlott, hat tételes kompozícióról így fogalmazott a méltán öntudatos Beethoven: „képtelen vagyok nem-obligát módon írni, mivel obligato írásmóddal jöttem a világra”.
/forrás: www.zeneakademia.hu/

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Első zeneigazgatójuk Sándor Frigyes, a Zeneakadémia legendás professzora volt, akinek a halála után, 1979-ben, Rolla János kiváló hegedűművész vette át a zenekar irányítását.

Fél évszázados működésük során nemzetközi hírnévre tettek szert, több mint ötven országban adtak koncertet, és felléptek a new york-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a sydney-i Operaházban, a párizsi Théatre de la Ville-ben, valamint az amszterdami Concertgebouw-ban is. Rendszeresen hangversenyeznek Európa szinte minden országában: felléptek többek között Ascona, Besançon, Edinburgh, Flandria, Helsinki, Luzern, Montreux, Prades, Salzburg, Santander és Moritzburg, Menton híres fesztiváljain. Többször is meghívták az együttest az Egyesült Államokba és Japánba, de eljutottak Dél-Amerikába (melynek során többek között Buenos Aires és Sao Paulo hangversenytermeiben játszottak nagy sikerrel), Indiába és Kínába is.


Műsor:

Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater
közreműködik: Csereklyei Andrea - szoprán, Megyesi Schwartz Lúcia – alt

---
Ludwig van Beethoven: Esz-dúr szeptett, op.20


További információ: www.lfkz.hu
  Szereposztás
Színész 
Csereklyei Andrea 
Színész 
Megyesi Schwartz Lúcia 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?