Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
OTP KLUB VILÁGZENEI KONCERTSOROZAT: SIERRA MAESTRA (KUBA)
Akvárium - Akvárium

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Akárcsak a legfinomabb szivar vagy rum, a Sierra Maestra is Kuba jelképei közül való. Az ország lemagasabb hegysége ez, páratlan növény- és állatvilággal, és azzal a beláthatatlan trópusi dzsungellel, mely a kubai forradalomban Fidel Castro főhadiszállásául szolgált. Ezt a vidéket tekintik a legelterjedtebb kubai zenei stílus, az afrikai ritmusok és az európai dallamok ötvözetén alapuló son szülőföldjének is, így hát nem véletlen, hogy az utóbbi évtizedek egyik legrangosabb kubai zenekara erről nevezte el magát.

1976-ban, amikor a Sierra Maestra a havannai egyetem hallgatóiból megalakult, még távolról sem érződött az a láz, amely két évtizeddel később a kubai zene reneszánszához vezetett. De hogy a Sierra Maestra ennek az előszelét képezte, az teljesen nyilvánvaló. A zenekart alapító Juan de Marcos González édesapja a kubai zene egyik forradalmasítójaként számon tartott Arsenio Rodríguez együttesének tagja volt, Marcos pedig később a kultikus Buena Vista Social Club megalakítója lett. A Sierra Maestra pályafutása ugyanakkor túlmutat azon, hogy hidat teremtett a son harmincas- és hetvenes évekbeli hangzása között, hiszen ma népszerűbb, mint bármikor korábban.

Pedig a csúcsról indult… A régivágású son-zenekarok felállását – tres, gitár, trombita, bongó, güiro és ének – a Sierra Maestra basszusgitárrral és további ütőhangszerekkel fejelte meg, ami nemcsak felfrissítette a hangzást, de a son újbóli virágzását eredményezte. 1976-tól három éven át a Sierra Maestra nyerte el az a kubai egyetemek zenei fesztiváljának az első díját, 1981-től pedig a nemzetközi színtéren is hazája kirívó reprezentánsa lett. Ugyancsak 1981-ben jelent meg az első albuma is, a Sierra Maestra llegó con el guanajo relleno, rendkívül kedvező szakmai- és piaci fogadtatással. A következő évben Y Son Asi címmel egy újabb korongot tett az asztalra – ami a monopolizált kubai lemezkiadásban különleges érdemnek számított –, és ezért megkapta az év legnépszerűbb kubai együttesének kijáró Gerasol díjat. Hamarosan egymást követték a meghívásaik az európai fesztiválok mellett Ázsiába és Afrikába is.    

1994-ben angliai koncertjeik közepette vették fel a tekintélyes World Circuit lemezkiadó számára a Dundunbanza című albumot. Arsenio Rodríguez, Ignacio Pineíro és más klasszikusok szerzeményeivel ez lett az első nemzetközi terjesztésű lemezük, amiként ez lett a nemzetközi lemezpiac első átütő kubai sikere is. (Három évvel a kultikussá váló Buena Vista Social Club projekt előtt, melyben amúgy négy Sierra Maestra-tag is muzsikált.) És nincs megállás azóta sem. A kilenctagú együttesből öten a régiek, és mintha csak most kezdenének belelendülni… Tibiri Tabara, Salsa, Rumbero soy, Son – Soul of Nation, Sonando Ya, folytatódott nemzetközi lemezsikereik sora, a legutóbbinál Grammy-jelöléssel.

Hiszen a Sierra Maestra éppen olyan, mint a kubai rum. Minél öregebb, annál bódítóbb. Nem lehet ellenállni neki.

  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1051 Budapest, Erzsébet tér Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?