Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG
Café Budapest 2012 - TRAFÓ - Kortárs Művészetek Háza

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG / SAUL WILLIAMS (USA)
A Trafó, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Slam Poetry Budapest bemutatja:

20:00 I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG
21:30 SAUL WILLIAMS (USA)Ki írja ma a legjobb költeményt, ki adja elő a legjobban és kire voksol a közönség – ez a slam poetry versenyek rövid eszenciája. Az elmúlt fél évtizedben hazánkban is egyre szaporodó slam rendezvények eredményeként elérkezett az idő, hogy kikiáltsuk Magyarország első slam poetry bajnokát, aki majd decemberben képviselheti a magyar slam közösséget az Antwerpenben sorra kerülő, összeurópai slam találkozón és versenyen. A versenyt követően az amerikai költő, rapper, énekes, színész, Saul Williams avat be minket a spoken word titkaiba mesterfokon.

Saul Williamst sokan a Slam – a szó fegyver című filmből ismerhetik. A negyvenéves prédikátor, filozófiai és színházi tanulmányait követően open mic költőként kezdte előadói hivatását a New york-i, kávéházi költészeti szcénában, s miután 1996-ban megkapta a legendás Nuyorican Poets Cafe díját, a Grand Slam Champion-t, azóta karrierje töretlen. Több kislemez, négy album, számtalan hiphop közreműködés, számos filmszerep és négy verses válogatáskötet fényesíti sokrétű tevékenységét. Zenei pályafutása mellett inspiratív költészeti munkásságának köszönhetően „az amerikai költők Bob Marley-jának” aposztrofálta az Esquire magazin. Az országos bajnokságon résztvevő slammerek felköthetik a gatyájukat, mert a verseny utáni performansz feltehetőleg ütni fog, Saul Williams mindig magasra teszi a lécet. A poetry slam névre hallgató, mára világszinten önálló műfajjá érett verses vetélkedő 2006-ban érkezett Magyarországra a Műcsarnok által megszervezett Budapest Slam rendezvénnyel, amelyet költők és rapperek csatájaként tartanak számon. A mára egyesületi formát öltő slam közösség eljutott arra a szintre, hogy első ízben megrendezze az ország „Grand Slam”-jét. A nyári selejtezőkön bekerült győztesek mellett fellépnek a hazai élvonal húzóneves szuperhősei. A közönség zsűrizik, az SPB elnökasszonya és alelnök ura – Mavrák “Hugee” Katalin és Németh “Zeek” Péter – moderálnak, az Amoeba (Sabák-Sági-Boros trió) zenél, a Kiégő Izzók és Lee Unflyable felelnek a látványért, és Saul Williams is jelen van. Aki ezen az estén nyer, Magyarország első slam követeként utazik év végén a European Poetry Slam Network eseményre, Belgiumba, a végső megmérettetésre.

Zsűri:
MATITS István /Id
PETRÁNYI Zsolt
+ a Közönség

Konferanszié:
MAVRÁK Katalin / Hugee
NÉMETH Péter / Zeek

Szervezés / SPB:
STRÁHL Katalin
SZABÓ Sára

Látvány:
- VAJNA Balázs / Lee Unflyable (VJ)
- KIÉGŐ IZZÓK

AMOEBA:
BOROS Levente – dob
SABÁK Péter - basszusgitár, elektronika 
SÁGI Viktor - gitár / guitar

Slam Poetry Budapest
www.slampoetry.hu
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1094  Budapest, Liliom u. 41. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?