Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HANGYABOLY
Ruszt József Stúdió Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.5 / 10) - 389 értékelés alapján
  Leírás
Kaffka Margit: Hangyaboly
Apáca-történet

Bemutató: 2012. október 5.A hangyaboly jól működő rendszer ugyan, de könnyen összetörhető. A címben szereplő hangyaboly esetünkben egy olyan apácazárda, amely ugyan monotonnak tűnik, egyszerű cselekedetekből álló napok követik egymást, azonban egy pillanat alatt igencsak felbolydul… A zárda főnöknőjének halálával ugyanis megkezdődik a hatalmi harc; az addig megmásíthatatlannak vélt rend is elkezdi érezni az új idők, a modernizációra való törekvés szelét.

Király Erzsi, a tanítóképző végzős hallgatója pedig békésen szemléli a zűrzavart. Empatikusan hallgatja a kamaszlányok szerelmi történeteit, „regényezését”; lelkesen figyeli felnőtté válásukat, segíti sorsuk alakulását. Odafigyeléssel, óvatossággal lavírozik az események középpontjában; a rideg falak között is próbálja megőrizni szabadságát, fiatalságát és függetlenségét. A látszólag békés, fegyelmezett világot váratlan események kavarják fel, a klastrom életét és a lányok merev rendre kényszerített lelkét egyformán. Fiatalságuk, ébredező vágyaik a felszínre törnek, és halk, de határozott lázadásba kezdenek.

Kaffka Margit önéletrajzi ihletésű regényét 1917-ben adták ki, már akkor a Nyugat nemzedékének fontos tagja volt, „nagyon-nagy író-asszony” (Ady Endre). Leghíresebb művéből film is készült, 1971-ben, Fábri Zoltán rendezésében. Színpadon azonban először találkozhatunk az izgalmas művel, Németh Virág adaptációjában többek közt Trokán Nóra, Téby Zita, Réti Erika és Danyi Judit keresi a helyes utat. Az előadás rendezője Dér András.
  Szereposztás
Kunigunda 
Réti Erika 
Király Erzsi 
Trokán Nóra 
Virginia 
Téby Zita 
Magdolna 
Danyi Judit 
Berchtolda 
Kertész Kata 
Szelényi 
Pál Attila 
Fóth káplán 
Kiss Zoltán 
Kapossy 
Orth Péter 
Szereplő 
Decsi Edit 
Szereplő 
Krajcsi Nikolett 
Szereplő 
Dobó Enikő 
  Stáblista
Rendező 
Dér András 
Rendező asszisztens 
Sirkó Anna 
Díszlet 
Kiss Borbála 
Jelmez 
Kiss Borbála 
Dramaturg 
Németh Virág 
Színpadi változat 
Németh Virág 
Zeneszerző 
Pap Gábor 
Zenei vezető 
Károly Kati 
Zenei vezető 
Látó Richárd 
Mozgás 
Hudi László 
Ügyelő 
Berki Zoltán 
Súgó 
Arató Andrea 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kecskeméti Katona József Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
6000, Katona József tér 5. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?