Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
OPERABARÁTOK KÖRE - I.
Latinovits Zoltán Játékszín, Veszprém - Játékszín

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Giacomo Puccini Turandot című művéből készült filmrészleteket láthatnak a Veszprémi Operabarátok Körében február 1-én (szombaton) délután négy órakor a Latinovits-Bujtor Játékszínben. A három előadásról készült felvételek mindegyikében Marton Éva alakítja Turandot szerepét. A rendezvény házigazdája László Péter, újságíró.

Puccini utolsó, befejezetlenül maradt operáját 1926. április 25-én mutatták be a milanói La Scala-ban Arturo Toscanini vezényletével. Az opera egy perzsa mese alapján készült, és a szerző keleti zenei motívumokat is felhasznált a komponálásakor, de halála megakadályozta, hogy művét teljesen befejezze. Puccini jegyzetei és vázlatai alapján Franco Alfano egészítette ki az operát, s ma az operaházakban mindenütt általában ezt a változatot játsszák, s ez hangzott el azon a három előadáson is, amelyből részleteket hallhatunk. A három előadásban az a közös, hogy mindegyik alkalommal Turandot szerepét Marton Éva énekelte, s Calafként három különböző kiváló tenor, José Carreras, Placido Domingo és Michael Sylvester volt a partnere. A Bécsi Állami Operaházban, a New York-i Metropolitan Operában és a Chicago-i Operaházban elhangzott előadásokat Lorin Maazel, James Levine és Donald Runnicles vezényelte.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Veszprémi Petőfi Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
Veszprémi Petőfi Színház, 8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?