Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JENTL - ZENÉS JÁTÉK
Spinoza Ház - Spinoza terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.6 / 10) - 290 értékelés alapján
  Leírás
Síppal-dobbal II. Zsidó Zenei Fesztivál

YENTL - Zenés játék           

Sokan emlékeznek még az I.B. Singer: Yentl című novellájából huszonhét évvel ezelőtt készült filmre, a főszerepben Barbra Streisanddal. A Spinoza most ezt zenés monodráma formájában állítja színpadra.

A rabbi tudásra nevelt és tanulni vágyó lánya, Yentl, apja halála után nem akarja a nők hagyományos életét, a férjhez menést és gyermeknevelést folytatni. Férfiruhába öltözve - immár Ansel néven - nekivág a világnak, és elmegy egy jesivába, ahol az égő szemű, gyönyörű Avigdor lesz a tanulótársa. Avigdor úgy érzi, Yentlben jó barátra lelt, Yentl viszont beleszeret Avigdorba, akinek menyasszonya a gyönyörű Hadass. Amikor Yentl a tudást megszerezve a szerelmet is megkaphatná, akkor mégis harmadik utat választ.

Énekli és játssza: Klein Judit
Rendező: Czeizel Gábor

Zenei munkatárs és zongorán kísér: Neumark Zoltán
A darabot színpadra írta: Lakos Anna és Sándor Anna
Producer: Sándor Anna
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, Spinozában elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt adatokat.
  Hogy tetszett?