Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT / PETROVICS / SZŐLLŐSY / LISZT NÉGY ELEM ( A CONCERTO BUDAPEST KONCERTJE )
Pesti Vigadó - Pesti Vigadó - Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Liszt Ferenc bizonnyal legnépszerűbb szimfonikus költeménye, a Les Préludes ezen a hangversenyen együtt hangzik fel azzal a kórusciklussal, amelynek eredetileg, még az 1840-es évek derekán a nyitányául szolgált.

A XIX. századi francia poéta, Joseph Autran négy verséből összeállított kompozíció, a Négy elem a 2002-ben Bubnó Tamás által alapított Szent Efrém Férfikar előadásában zárja majd a programot, az 1854-re újrahangszerelt Les Préludes pedig a koncert első száma gyanánt hangzik fel a Liszt-díjas, s jelenleg a wiesbadeni színház főzeneigazgatójaként működő Hamar Zsolt vezényletével. A két Liszt-alkotás között a 2007-ben elhunyt Szőllősy András szerzeményei szerepelnek majd a programon. Az 1968-ban komponált, majd a világ rádióinak 1970-es párizsi versenyén fődíjat elnyerő, s ezzel a zeneszerző nemzetközi ismertségét megalapozó III. Concerto, valamint az ennek nyomában elkészített, másik nagyszabású zenekari mű, az 1972-es Transfigurazioni. Két, modernségében is klasszikus zenedarab a XX. századi magyar zeneirodalom kincseinek tárházából.

Műsor: Liszt: Les Prelude, S.97 Szőllősy András: Transfigurazioni (1972) Szőllősy András: III. Concerto Liszt: Négy elem Közreműködik: Szent Efrém Férfikar (karnagy: Bubnó Tamás) Vezényel: Hamar Zsolt
  Stáblista
Karmester 
Hamar Zsolt 
Karnagy 
Bubnó Tamás 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?