1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
WEINER / DOHNÁNYI / BRAHMS-SCHÖNBERG ( CONCERTO BUDAPEST VÁRJON DÉNES )
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
9.4 / 10
721 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
A huszadik századi magyar zenetörténet, s egyszersmind a Zeneakadémia múltjának két óriása: Dohnányi Ernő és Weiner Leó egy-egy kvázi-zongoraversennyel képviselteti magát ennek a koncertnek a programján.

Weiner 1923-as, romantikus-pasztorális, s második tételében igen eleven hangvételű Concertinója és Dohnányi pompás stílustörténeti paródiák sorát kínáló, 1914-es Gyermekdal-variációi szólalnak majd meg ugyanis, a Dohnányi-mű ajánlásának megfogalmazását idézve: "a humor barátainak örömére, ellenségeinek bosszantására". A szólista Várjon Dénes lesz, akinek a játékában a művészi elmélyültség remekül összefér az egészséges humorérzékkel. Akárcsak Keller András esetében, aki a koncert második felében mindezt Brahms nevezetes zongoranégyesével is igazolja majd. Az 1861-es kamaradarabból Schönberg 1937-ben készített nagyzenekari átiratot, a híres magyaros zárótételben (Rondo alla Zingarese) xilofonnal és katonazenekaros paródiával is nagystílűen élve.

Műsor: Weiner: Concertino zongorára és zenekarra, op.15 Dohnányi:Változatok egy gyermekdalra, op.25 Brahms-Schönberg: Zongoranégyes, g-moll, op.25 Közreműködik: Várjon Dénes zongora Vezényel: Keller András

Stáblista

Zongoraművész Várjon Dénes
Karmester Keller András

Helyszín

Liszt Ferenc Zeneakadémia
Budapest, 1061, Liszt Ferenc tér 8.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!