1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
SHAKESPEARE-SZONETTEK - MÁNDY ILDIKÓ TÁRSULATA
Bethlen Téri Színház - Színházterem
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
8.8 / 10
632 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
SHAKESPEARE SZONETTEK
Mándy Ildikó Társulata
A Shakespeare 450 Fesztivál keretébenAz idő megállíthatatlansága, az elmúlás, a halál ott rejtőzködik minden pillanatunkban. A szonettek főszereplője maga az emberi idő (az Élet), benne a fiatalság, a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépsége és gyötrelme. A szonettek szólnak szerelemről, szexről, szépségről, alkotásról, politikáról, erkölcsről, szenvedésről, halálról…

405 éve, hogy a 154 szonettből álló gyűjteményt 1609-ben kiadták.
És mi változott?

Mándy Ildikó Társulata 1999-ben alakult. Az állandó munkatársak mellett minden produkció kiegészül az előadásnak megfelelően kreatív, alkotó gondolkodású művészekkel. A társulat 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását a Macbeth feldolgozásával. A (Lady) Macbethek szöveg nélküli, a mozgás nyelvén kommunikáló előadás. A második RésJ című Rómeó és Júlia feldolgozásban a mozgás és a szöveg harmóniában van. A tetralógia harmadik részeként elkészült Hamlet feldolgozásokban H., már megint Hamlet?, Hamlettek Klubja és Hamlettek Klubja 2.0 című előadásokban a „shakespeare-i” szöveg hangsúlyosan jelenik meg.
A tetralógia utolsó része a Shakespeare Szonettek című előadás. A szonettek feldolgozásában a szöveg mellett a vizualitás és a kiváló színésznő, Szalontay Tünde színészi játéka dominál.

Az előadásban elhangzó szonetteket Szabó Lőrinc fordította.

Közreműködik: Károlyi Balázs
Hang: Sólyom Tamás

Szalontay Tünde a Pintér Béla Társulata és a Scallabouche Társulat tagja. Intenzív színpadi jelenlétét a rá jellemző egyedi technika, interpretáció, fanyar humor jellemzi. Színészi tapasztalatait a legendás Arvisura Színházban, dán és olasz színházi műhelyekben szerezte. Kisebb filmszerepek (Meskó Zsolt, Jeles András rendezései) után a Getno című filmben főszerepet játszott (Salamon András rendezése).

Mándy Ildikó koreográfus, rendező, táncos, tanár.
Kék Hétfő című alkotásával 1993-ban debütált koreográfusként, az Artus Színház alapító tagjaként. Ezzel elnyerte a Fővárosi Önkormányzat az évad legjobb alternatív előadása díját.
1994-től folyamatosan készítette munkáit a Közép- Európa Táncszínház, a BM Duna Művészegyüttes számára. További produkciókat rendezett és koreografált a Budapest Táncszínház (Ego, 2003-ban) a Még 1 Mozdulatszínház (5x5, 2004-ben) a Magyar Mozdulatművészeti Társulat (Fivehim-ÖŐT, 2007-ben) felkérésére.
Külföldi társulatokkal dolgozott Ausztriában, Izraelben, Új-Zélandon, Lengyelországban.
1999-ben Mándy Ildikó Társulata névvel megalapította saját együttesét
1999-ben XYZ című tánc-látványszínházi előadása a veszprémi II. Országos Kortárs Összművészeti Fesztiválon „alkotói díjat” kapott.
2003-ban a Harangozó Gyula- Díj kitüntetettje.

SHAKESPEARE 450 FESZTIVÁL
William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából színházunk négynapos fesztivált rendez április 24. és 27. között. A Shakespeare 450 program célja a világhírű drámaíró, költő eleven jelenlétének bemutatása a mai színházi, kulturális életben.

Fotó: Dusa Gábor

További információ:
www.bethlenszinhaz.hu
www.ildikomandy.org

Szereposztás

Előadó Szalontay Tünde

Stáblista

Rendező Mándy Ildikó
Jelmez Szűcs Edit
Fény Payer Ferenc

Helyszín

Bethlen Téri Színház
Budapest, 1071, Bethlen tér 3.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!