Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TEKERGŐ
Kolibri Fészek

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
TEKERGŐ - Orbán Ottó versei alapján

(0-4 éveseknek)

A Tekergő egy álombéli felfedező utazás földön, vízen és levegőben, a csillagok között, melyen hangok, versek, dalok kalauzolják a kicsiket. Az alkotók az előadásban hétköznapi tárgyakat, ismerős játékokat helyeznek verbálisan, vizuálisan és zeneileg olyan kontextusba, melyek később a hétköznapokban is könnyen felidézhetőek. A művészeti hatások így elősegítik a gyerekek ismereteinek gazdagodását, beszédfejlődésük, szókincsük gyarapodását, örömteli pillanatokkal erősítik a családi összetartozás érzését nézőinkben.

"A rendezés összhangzó egységbe fogja ezt az univerzális gazdagságot: szöveg és játék, gesztus és hangsúly, zene és ének, tárgyak és játszók, színészek és gyermekek alkotják együtt a bűbájos létezés csodáját. /Gesammtkunst - összművészet: Novák János a csecsemőszínház Wagner Richárdja!?!/" (Fehér Elephánt)

Zenei közreműködő: Mészáros Tamás
Az írásvetítő képeit mozgatja: Gór Era
Zene: Novák János
A rendező munkatársa: Hajsz Andrea
Rendező: Novák János

„Orbán Ottó költeményei mára klasszikussá váltak. A Kati-patika vagy még inkább az Eszterlánc kötetek rímei minden kisgyerek számára ismerősen csengenek - érvel Novák János, az előadás rendezője, miért a Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő műveit választották a Kolibri új csecsemőszínházi produkciójának alapjául. - Ezek a versek a legkisebbek számára varázsversek. Áthatja őket a költő lányai iránt érzett szeretete. Én is a lányaim iránti rajongásból zenésítettem meg ezeket a szövegeket 5-6 éve egy tunéziai nyaraláson. Esténként így meséltem, daloltam nekik."

A csecsemőszínházi műfaj a kilencvenes évek végén Norvégiából a Glitterbird projekttel, Olaszországból pedig a Small Size-zal indult világhódító útjára. Célja, hogy a gyerekek művészeti értelemben elhanyagolt négy évesnél fiatalabb korosztályának is lehetősége nyíljon a színházi élmény megtapasztalására. A legkisebbeknek szóló előadások készítői figyelembe veszik a korcsoport sajátosságait: kerülik a hirtelen hang- és fényeffektusokat, és a produkciók tempóját úgy választják meg, hogy a kicsiknek legyen idejük a mozgások, változások nyugodt, elmélyült szemlélésére. A 30 percben maximalizált előadások alatt sosincs teljesen sötét a nézőtéren, hogy az eltipegők biztonsággal visszataláljanak szüleikhez, a produkciók végén pedig maguk is kézbe vehetik, kipróbálhatják a színpadon látott játékokat. Mára a csecsemőszínház világszerte ismertté és elismertté vált, a Kolibri egyik legnépszerűbb előadása, a négy éve repertoáron szereplő Toda is ebben a műfajban készült.
  Szereposztás
Színész 
Ruszina Szabolcs 
Színész 
Megyes Melinda 
Színész 
Alexics Rita 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Kolibri Színházban elég, ha bemondod a vásárlásnál használt nevet.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?